Kurser

Sikringskurser

Når du begynder at klatre, skal du lære de grundlæggende sikkerhedsteknikker. Hvis du kun vil dyrke bouldering, skal du lære at falde rigtigt, så du ikke kommer til skade, og du skal lære at spotte andre klatrere.

Når du klatrer med reb, har du en klatremakker, som holder dig når du falder. Man bruger særligt udstyr, som gør det sikkert at falde, men det er altid sikringsmandens dygtighed, som er afgørende. Derfor skal du lære sikringsteknikken grundigt.

Sønderborg klatreklub udbyder to grundlæggende kurser, som omfatter alt det en ny klatrer skal vide for at kunne klatre selvstændigt.

Kursus 1 – topreb og bouldering

Det er forskelligt, hvor meget tradition der er for bouldering i forskellige klubber, men alle kursister bør lære de grundlæggende sikkerhedsregler for bouldering.

Når man klatrer på topreb, falder man ikke ret langt, hvis man falder, og derfor er det en god introduktion til rebklatring. På kurset lærer du at forudse farlige situationer, at tage sele på og binde dig ind i rebet og at sikre din makker.

Kursus 2 – føring

Det føles ofte lidt mere grænseoverskridende at føre en rute end at bouldre eller klatre i topreb, til gengæld synes mange, at det er mere udfordrende og derfor også sjovere. På dette kursus lærer du at klippe rebet rigtigt ind i karabinerne, at sikre en makker, som fører, og du kommer til at prøve at falde i rebet.

Tilmelding

De to ovennævnte kurser udbydes løbende. Vi slår nye kurser op efter efterspørgsel, så spørg på vores facebookside, eller gør en af vores instruktører opmærksom på at du ønsker et kursus. Når kurserne er slået op, kan du tilmelde dig via vores side i klubmodul.

Uddannelse af instruktører og rutebyggere

Dansk Klatreforbund tilbyder regelmæssigt bl.a. instruktør- og rutebyggerkurser. I Sønderborg Klatreklub er vi altid interesserede i at få flere uddannede medlemmer, og betaler derfor gerne kursusomkostningerne, hvis du er interesseret.