De frivillige

Sønderborg klatreklub er en forening der holdes i gang af medlemmer der laver frivilligt arbejde. Har du lyst til at give en hånd med?

Trænere

Vores juniorhold er på stående fod fuldt bookede. Man behøver ikke at være instruktør for at være træner. Med et K1-kursus under heppehatten kan man komme langt som træner. Forældre til juniorer er også meget velkomne til at støde til som trænerassistance.

Instruktører

Dansk Klatreforbund tilbyder regelmæssigt bl.a. instruktør- og rutebyggerkurser. I Sønderborg Klatreklub er vi altid interesserede i at få flere uddannede medlemmer, og betaler derfor gerne kursusomkostningerne. Hvis interesseret, kan du kontakte en instruktør for at høre mere. Man skal have et par års klatreerfaring for at være kvalificeret til kurset.

Rutebyggere

Det er fedt at klatre, det er endnu federe at have noget spændende at klatre på. Væggene er klar, grebene lokker og kun kreativiteten sætter grænsen. I en god klub er der et stort udvalg af ruter til alle klatrerne, noget for enhver smag. Vi prøver hele tiden at bygge ruter så alle er udfordret, så hver enkelt kan udvikle sig, hygge sig og have det sjovt. Har du lyst til at være med?

En god rute er kreativ, intens og teknisk. Når man sætter et greb er der meget at tænke på – først og fremmest hvem man bygger til, derfra udspringer al rutebygning. Hvis du er interesseret i at bygge en rute eller et boulder-problem, så tag fat i en instruktør eller en fra bestyrelsen, så kan de hjælpe dig med at komme i gang. Sønderborg Klatreklub har en intention om at afholde en årlig rutebygger-workshop for medlemmer, hvor væggenes ruter og problemer fornyes.

Som nævnt ovenfor, tilbyder Dansk klatreforbund regelmæssigt rutebyggerkurser – men du skal faktisk have bygget nogle ruter før du begynder på sådan et, så det gælder bare om at komme i gang! Når du har bygget nogle ruter, sponsorerer klatreklubben gerne en plads i et af Dansk Klatreforbunds rutebyggerkurser!

Arrangører & koordinatorer

Vi kan altid bruge ildsjæle der vil være med til at koordinere klubture o.lign. Det kan være i så lille en skala som en dagstur til en anden klatreklub i landet – men også en flerdagstur til ægte klipper.

Andet praktisk arbejde

Selv uden at binde dig op på større opgaver, kan du give en hånd med. Hjælp til med rengøring et par gange om året eller sæt nogle brugte klatregreb i opvaskemaskinen. Selv små ting kan hjælpe til at få klubben til at køre rundt. Spørg en instruktør eller et garvet klubmedlem om hvad der er brug for hjælp til. Vi slår også regelmæssigt opslag op på facebook med fælles oprydning o.lign.